تربیت و فرهنگ ما باید بر مبنای قرآن کریم باشد/ آموزش قرآن یکی از حقوق فرزندان بر والدین است
حوزه مسایل تربیتی به اشکال مختلف در قرآن مورد توجه قرار گرفته است که باید بازتابی از این توجه قرآن در مسئله فرهنگ سازی دیده شود.
سیدامیرحجازی با بیان اینکه تربیت و فرهنگ ما باید برمبنای قرآن باشد، اظهار کرد: حوزه مسایل تربیتی به اشکال مختلف در قرآن مورد توجه قرار گرفته است که باید بازتابی از این توجه قرآن در مسئله فرهنگ سازی دیده شود.
مدیر مکتب القرآن الکریم ونماینده قرآنی اوقاف دهاقان ادامه داد: هر جامعه در صورتی می تواند در مسیر الهی و صراط مستقیم گام بردارد که آموزش فرهنگ سازی درست زندگی در آن مورد اهتمام قرار گرفته باشد و مردم در مسیر درست جامعه پذیری آموزش دیده و پرورش یابند.
وی روابط عاطفی که در اسلام توصیه شده و جایگاه و حریم ویژه ای که اسلام برای پدر و مادر مطرح می کند را از شگفت انگیزترین توصیه های اخلاقی قرآن دانست و گفت: بدون شک نمی توان برای این واژه ها تعبیری غیر از توصیه های وحیانی را به کار برد.
حجازی با اشاره به سخنان حضرت علی (ع) درباره حقوق فرزندان بر والدین، عنوان کرد: یکی از حقوق فرزند بر پدر آن است که به او قرآن بیاموزد و او را با آداب قرآن مودب کند.
مدیر مکتب القرآن الکریم دهاقان ادامه داد: ما در خوشبینانه ترین حالت قرآن آموختن را تنها در حفظ قرآن خلاصه می کنیم اما اصل تعلیم و تربیت قرآنی این نیست که ما واژه های قرآن را در ذهن کودکان ثبت و ضبط کنیم.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری میفرماید هر زمانی که هر یک از جوانان ما وقتی با حرف تازه مواجه میشوند باید بتواند آن حرف را با قرآن تطبیق دهند و تشخیص دهند آیا با قرآن هماهنگ است یا خیر و در این صورت است که جامعه قرآنی میشود.
حجازی افزود: اگر میخواهیم جامعهای قرآنی داشته باشیم باید به این فرمایش مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانیم.